Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Değerleri ayrı bir alana yazdırmak için DÜŞEYARA kullanımı

Değerleri ayrı bir alana yazdırmak için DÜŞEYARA kullanımı
19 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Değerleri ayrı bir alana yazdırmak için DÜŞEYARA kullanımı

DÜŞEYARA Formülü ile Excel'de Değerleri Yeniden Yönlendirme

Microsoft Excel, veri analizi ve organizasyon için kullanılan oldukça güçlü bir araçtır. Bununla verilerinizi düzenlemek, değerleri hesaplamak ve hatta sizin için grafikler ve grafikler oluşturmak mümkün. Daha karmaşık denklemler oluşturmanızı mümkün kılan bir dizi formül ve işlev de mevcuttur. Bugün, yaratıcı ve etkili bir şekilde kullanılabilecek bir formül olan "DÜŞEYARA" üzerinde duracağız. Gelin DÜŞEYARA Formülü Excel'de Nasıl Kullanılır? adlı eğitim setimize daha yakından bakalım.

DÜŞEYARA Formülü Nedir?

Excel'deki DÜŞEYARA formülü, belirli bir değerde eşleşmeyi aramak ve eşleşen değeri hemen yanındaki sütundan almak için kullanılır. Formül, belirli bir değerin başka bir çizgi boyunca nerede olduğunu bulmak için kullanılır. Kendi başına basit bir işlem gibi görünebilir, ancak büyük veri setlerini düzenlemek ve analiz etmek söz konusu olduğunda, bu işlev gerçekten hayat kurtarıcı olabilir.

DÜŞEYARA Formülünün Kullanımı

DÜŞEYARA formülünün kullanımı, bir değeri başka bir sütundan çekmek için son derece yararlıdır. Özellikle bir veri setinde belirli bir değeri bulmak istiyorsanız ve bu değerin karşılık gelen değerini bulmak istiyorsanız, DÜŞEYARA formülü tam olarak ihtiyacınız olan şey olabilir. 'Seçtiğiniz değerleri ayrı bir alana yazdırmak için DÜŞEYARA kullanma' dersimizi inceleyerek formülün pratik uygulamalarına daha fazla örnek bulabilirsiniz.

Uzmanlaştığınızda, Excel'deki DÜŞEYARA formülü zaman kazandırabilir ve iş akışınızı önemli ölçüde hızlandırabilir. Ve hayatınızı kolaylaştırmak için bu ve daha pek çok Excel formülünü öğrenme konusunda size yardımcı olmak için buradayız! İlgili tüm Excel Eğitimleri'ne sitemiz üzerinden ulaşabilir, bilgi birikiminizi genişletebilirsiniz.


 

En Başa Dön