Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de girilen tarihin GÜN, AY ve YIL değerlerini bulmak

Excel'de girilen tarihin GÜN, AY ve YIL değerlerini bulmak
19 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de girilen tarihin GÜN, AY ve YIL değerlerini bulmak

Excel'de Tarih ve Saat İşlemleri - Excel'de Girilen Tarihin GÜN, AY ve YIL Değerlerini Bulmak

Excel’in günlük işlerimizi kolaylaştıran fonksiyonlarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Oylamalıkl bilgileri düzenlemekten tutun da, verileri analiz etmeye kadar birçok şeyi kolaylaştırıyor. İşte bu sebeple kendimizi sürekli olarak daha fazla Excel özelliği öğrenmeye teşvik ediyoruz. Bu blog yazımızda, Excel Eğitimleri mizden biri olan Excel Tarih ve Saat Formülleri ve özellikle ‘Excel'de girilen tarihin GÜN, AY ve YIL değerlerini bulmak’ üzerinde duracağız. 

Excel, Tarih ve Saatle Çalışmanın Önemi

 

Hemen hemen her sektörde kullanılan Excel, tarih ve saat gibi verilerle çalışırken sıklıkla karşılaşılan zorlukları büyük ölçüde azaltır. Bu bilgilerin yanlış hesaplanması veya analiz edilmesi, önemli veri ve zaman kayıplarına yol açabilir. Ancak Excel’in tarih ve saat formülleri ile bu gibi durumlar kolayca aşılabilir.

Excel'de Girilen Tarihin GÜN, AY ve YIL Değerlerini Bulma

 

Veri tabanlarında, tarih verileri genellikle birleşik formatta bulunur ve genellikle bu tarihlerle çalışırken, tarihlerin ayrı ayrı GÜN, AY ve YIL değerlerine ihtiyaç duyarız. İşte tam bu noktada Excel'de girilen tarihin GÜN, AY ve YIL değerlerini bulmak becerisi devreye girer. Bu işlemi yapmak için Excel'de mevcut olan GÜN, AY ve YIL fonksiyonlarını kullanırız.

Sonuç olarak, Excel öğrenmek her zaman karşılığını verir ve işlerimizi kolaylaştırır. Excel'in sunduğu bu ve bunun gibi birçok yararlı fonksiyonu rahatlıkla öğrenebileceğiniz Excel Eğitimleri bulunmaktadır. Özellikle de 'Excel Tarih ve Saat Formülleri' gibi karmaşık gibi görünen konuları anlamanızı sağlar ve size bilgi sahibi olmanızı sağlar. 

Her zaman olduğu gibi bilginizi yükseltmenin ve yeni beceriler edinmenin gerçek değerini göz ardı etmeyin. Kendi kişisel ve profesyonel gelişiminize yatırım yapın. İyi okumalar!

En Başa Dön