Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel'de yeni formüller nelerdir?

Excel'de yeni formüller nelerdir?
18 Eylül, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel'de yeni formüller nelerdir?

Excel'de Yeni Kullanılmaya Başlayan Formüller

Excel'i kullanmaya başladığınızda formüllerinin çok güçlü olduğunu hemen farkedersiniz. Excel 365 paketleri ile birlikte yeni Excel formülleri de kullanılmaya başladı. Hemen hemen 2-3 ayda bir yeni bir Excel formülü önce deneme kullanıcılarında sonra da tüm Excel 365 abonelerinde kullanılmaya başlıyor.

Excel 2021 ve Excel 365 kullanıcısı iseniz yeni formüller size de yüklenmiş olabilir. 

FİLTRE Formülü

BENZERSİZ Formülü

SIRALA Formülü

SIRALI Formülü

SIRALAÖLÇÜT Formülü

ÖNCEKİMETİN Formülü

SONRAKİMETİN Formülü

SÜTUNSAR Formülü

SATIRSAR Formülü

SÜTUNSEÇ Formülü

SATIRSEÇ Formülü

ÇAPRAZARA Formülü

ÇAPRAZEŞLEŞTİR Formülü

AL Formülü

ARALIKBİRLEŞTİR İşlevi

BİRLEŞTİR işlevine benzeyen ama daha iyi olan ARALIKBİRLEŞTİR işlevi daha kısadır ve daha kolay yazılır. Hücre başvurularına ek olarak aralık başvurularını da bu işlev destekler. 

ÇOKEĞER İşlevi

Karmaşık, iç içe EĞER işlevleri yazmaktan bizi kurtaran ÇOKEĞER işlevi ile aynı sütunda birden fazla şarta bağlı hesaplamaları çok daha kolay bir şekilde yapabiliriz. Bu işlevle, koşullar yazdığınız sırayla test edilir. Koşullara uyuyorsa, sonuç döndürülür. Hiçbir koşula uymuyorsa, değilse istediğiniz şartı verebilirsiniz. ÇOKEĞER hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın..

Excel'de Eğer formülünün nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız, vidoport üzerindeki eğitimlerimiz ile hemen öğrenebilirsiniz. Eğer formüllerini hemen öğrenmeye başlamak için tıklayınız.

ÇOKEĞERMAK İşlevi

ÇOKEĞERMAK işlevi şarta bağlı en yüksek değeri bulmak için kullanılır. Şarta bağlı en büyük değeri bulmak için ihtiyaç olan ve yoğun bir şekilde kullanılan bu işlev hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

ÇOKEĞERMİN İşlevi

Şarta bağlı en küçük değeri bulmak için kullanılan ÇOKEĞERMİN işlevi,  ÇOKEĞERMAK işlevine benzer, ama aralıkta bir veya birden çok ölçütle eşleşen en küçük sayıyı bulmak için kullanılır. ÇOKEĞERMİN hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

İLKEŞLEŞEN İşlevi

İLKEŞLENEN İşlevi, bir ifadeyi değerler listesine göre sırayla değerlendirir ve eşleşen ilk sonucu döndürür. Eşleşme sonucu yoksa “başka” döndürülür. İLKEŞLEŞEN hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.



Örneğin, yukarıdaki örnekte Haftanın günü değeri 1 ise Pazartesi, 2 ise Salı, 3 ise Çarşamba yazar. Bunların dışında ise diğer günler yazar.

METİNBİRLEŞTİR İşlevi

Bu işlev, birden çok aralıktan gelen metinleri birleştirir ve her öğe sizin belirttiğiniz bir sınırlayıcıyla ayrılır. METİNBİRLEŞTİR hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.


 

En Başa Dön