Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

Excel Koşullu Biçimlendirme Tüm Satırı Boyamak- VE Şartı

Excel Koşullu Biçimlendirme Tüm Satırı Boyamak- VE Şartı
30 Kasım, 2022 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

Excel Koşullu Biçimlendirme Tüm Satırı Boyamak- VE Şartı

Koşullu Biçimlendirme'de VE Şartını Kullanmak

Excel’de Koşullu biçimlendirme yaparken, tek bir sütunda veya tablonun tamamında koşullu biçimlendirme yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz tablolarda birden fazla sütuna göre Koşullu Biçimlendirme yapmanız gerekirse, EĞER ve VE, YADA gibi işlevleri formüllerde kullanmanız gerekir. 

Koşullu Biçimlendirme Nedir?

Excel'de hücrelerdeki formülleri ve değerleri şarta bağlı biçimlendirmek için kullandığımız özelliğin adı Koşullu Biçimlendirme Özelliği'dir.

Koşullu Biçimlendirme ile belirlediğimiz şartlara uyan hücreleri renklendirebilir, simge kümeleri ile oklar, şekiller koyabilir ve Renk ölçekleri ile rakamların büyüklüğüne göre renkler dağıtabilirsiniz. Uyuyan biçimlendirme olarak da bilinen Koşullu Biçimlendirme özelliği, verdiğiniz şartlar sağlandığında otomatik olarak devreye girme özelliği ile Excel kullanıcılarının en sevdiği ve çok yoğun kullandığı Excel özelliklerinden birisidir.

Koşullu Biçimlendirme ile Tüm Satırı Boyamak

Excel Koşullu Biçimlendirme ile tüm satırı boyamak için, öncelikle boyamak istediğiniz alanı seçmeniz gerekir. Örnek olarak;

www.vidoport.com/egitimkitap.xlsx adresinden indirebileceğiniz eğitim dosyamızda Sayfa2’de bulunan Satış listemizde, hem 1.Çeyrek, hem 2.Çeyrek satışları 30000’den yukarı olan değerlerin tüm satırını boyamak için:
 
1- A2:D17 aralığını seçin. (Başlığı seçmediğimize dikkat edin)

2- Giriş sekmesinde yer alan Koşullu Biçimlendirme ifadesine tıklayın ve Yeni Kural’a tıklayın. 

3- Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan seçeneğini seçin.

4- Formül kutusuna =VE($C2>=30000;$D2>=30000) yazın, Biçimlendir düğmesine basarak dolgu sekmesine geçin ve istediğiniz bir dolgu rengini seçin. 

5- Tamam düğmesine tıklayın.

Tamam düğmesine tıkladığınız zaman vermiş olduğunuz şartları uyan kayıtların biçimlendirildiğini görürsünüz.

vidoport üzerindeki Koşullu Biçimlendirme eğitim videolarına göz atmak için, Koşullu Biçimlendirmelerin tüm detaylarının anlatıldığı bu eğitim setimize göz atabilirsiniz. 

En Başa Dön