Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

ÇOKEĞERSAY, ÇOKETOPLA formüllerini dizi formülü şeklinde kullanmak

ÇOKEĞERSAY, ÇOKETOPLA formüllerini dizi formülü şeklinde kullanmak
15 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

ÇOKEĞERSAY, ÇOKETOPLA formüllerini dizi formülü şeklinde kullanmak

Excel Matematiksel Formüller: ÇOKEĞERSAY, ÇOKETOPLA Formüllerini Dizi Formülü Şeklinde Kullanmak

Veri analizinde büyük öneme sahip olan Excel, iş dünyasında oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Analizler yaparken bütün verileri ayrı ayrı incelemek yerine topluca analiz etmek daha basit ve etkilidir. Excel'in sunmuş olduğu matematiksel formüller ile bu işlemler çok daha kolaylaşmaktadır. İşte burada devreye 'ÇOKEĞERSAY, ÇOKETOPLA formüllerini dizi formülü şeklinde kullanmak' giriyor.

ÇOKEĞERSAY ve ÇOKETOPLA Formülleri

Bu formüller, birden çok aralıkta veya dizi içinde belirli kriterlere uyan hücreleri saymak (ÇOKEĞERSAY) veya toplamak (ÇOKETOPLA) için kullanılır. Örneğin, bir veri tablosunda yer alan çeşitli satış miktarları arasında belirli bir döneme veya ürün kategorisine ait satışları bulabiliriz.

Formüllerin Dizi Formülü Şeklinde Kullanılması

Excel'de bir dizi, aynı türden birden çok hücreden oluşan bir hücre seti olarak tanımlanır. Dizi formülleri genellikle birden çok hücrenin değerini hesaplamak için kullanılır. 

'ÇOKEĞERSAY, ÇOKETOPLA formüllerini dizi formülü şeklinde kullanmak' işlemi, belirli bir dizi içinde belirli kriterlere uyan hücreleri bulma ve bu hücrelerin toplamını alma sürecini ifade eder. 

ÇOKEĞERSAY ve ÇOKETOPLA formüllerini dizi formülü şeklinde kullanmayı öğrenmek isterseniz, 'Excel Eğitimleri' kategorimizde yer alan eğitim setlerimizi inceleyebilirsiniz. Burada bu konu başta olmak üzere Excel'in birçok özelliği hakkında ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz.

Böylece, Excel'deki verilerinizi hızlı ve etkili bir şekilde analiz edebilir, işlemlerinizi çok daha kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Herkese keyfili öğrenmeler dileriz!

En Başa Dön