Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

DATESYTD(), DATESQTD(), DATESMTD() Fonksiyonları

DATESYTD(), DATESQTD(), DATESMTD() Fonksiyonları
18 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

DATESYTD(), DATESQTD(), DATESMTD() Fonksiyonları

Power BI DAX Formülleri: DATESYTD(), DATESQTD(), DATESMTD() Fonksiyonları

Merhaba, Power BI'nın güçlü formül dili DAX'ı daha iyi anlama yolunda önemli bir adım daha atmak üzeresiniz. Bugün sizlere, zaman analizleri yapabilmemize yardımcı olan DAX'ın üç güçlü fonksiyonu DATESYTD(), DATESQTD() ve DATESMTD() fonksiyonlarından bahsedeceğim.

Power BI & Query & DAX Nedir?

Power BI & Query & DAX Microsoft'un veri analizi ve iş zekası araçlarından biridir. Sorgu (Query), veri çözümleme (DAX) ve görselleştirme araçlarını bir arada sunar. Power Query ile farklı veri kaynaklarından veri çekip temizler, DAX ile bu veriye anlam katıp analiz ederiz. Sonrasında Power BI ile bu analizleri görselleştiririz.

Power BI DAX Formülleri Eğitimi

Power BI & Query & DAX Eğitimleri, veriyi anlamlı bilgilere dönüştürmenizde yardımcı olacak yetenekleri geliştirir. Veriye dayalı kararlar için bu yetenekler oldukça önemlidir. 

Çoğumuz Excel, SQL, Muhasebe ve PowerPoint konularında uzmansak bile, Power BI ve DAX ile veri analizi yeteneklerimizi daha da geliştirebiliriz. Bu formülleri öğrenerek, işimizde çok daha nitelikli ve etkili olabiliriz.

Power BI DAX Formülleri eğitim setimiz, DAX'ın temel prensiplerinden, karmaşık formüllere kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Bu formüller, rakamların arkasındaki hikayeyi keşfetmenizi sağlar.

'DATESYTD(), DATESQTD(), DATESMTD() Fonksiyonları'

'DATESYTD(), DATESQTD(), DATESMTD() Fonksiyonları' ile yılın başından bugüne kadar, çeyreğin başından bugüne kadar veya ayın başından bugüne kadar geçen süreyi hesaplama imkanı bulabiliriz. Bu fonksiyonlar, zaman analizlerinde oldukça kullanışlıdır.
  
Power BI ve DAX öğrenmeye devam edin ve bu bilgi saklı hazineleri keşfedin. Dataya dayalı kararların işinizi geliştirmesine izin verin. Bilgi en etkili silahınızdır ve Vidoport size bu silahı sunuyor.
 

En Başa Dön