Türkiye'nin en iyi Online Eğitim platformu

İki ayrı tabloyu tek DÜŞEYARA ile bileştirmek 2. Örnek

İki ayrı tabloyu tek DÜŞEYARA ile bileştirmek 2. Örnek
19 Eylül, 2023 Excel Eğitimi Ömer BAĞCI

İki ayrı tabloyu tek DÜŞEYARA ile bileştirmek 2. Örnek

DÜŞEYARA Formülü Excel'de Nasıl Kullanılır?

Microsoft'un güçlü işlevleri arasında yer alan ve Excel kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilen DÜŞEYARA formülü, farklı tablolar arasında hızlı ve dinamik bilgi işleme olanak sağlar. Örneğin, çeşitli müşteriler için belirli bir ürün veya hizmetin fiyat bilgisini iki ayrı tablo üzerinde tutuyorsanız, DÜŞEYARA formülü kullanarak bu bilgileri kolaylıkla birleştirebilirsiniz.

DÜŞEYARA Formülü Nedir?

Excel'de DÜŞEYARA formülü, genel olarak tek bir hücredeki değeri başka bir tablodan eşlemeye yardımcı olacak şekilde kullanılır. Bu işlev, düşey olarak tablolar arasındaki eşleşmeyi aramak anlamına gelir.

İki Ayrı Tabloyu Tek DÜŞEYARA İle Bileştirmek

DÜŞEYARA ilk tabloda belirli bir değeri arar ve bu değeri ikinci tabloda eşlemek için kullanır. Bu işlem, tek bir DÜŞEYARA ile bile hızlı ve sade bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Bununla beraber, Vidoport'ta yer alan 'İki ayrı tabloyu tek DÜŞEYARA ile bileştirmek 2. Örnek' dersi, bu konuda daha sağlam bir anlayış sunabilir. Bu ders, formülün ne kadar güçlü ve esnek olduğunu tam düzeyde hatırlatır.

Vidoport'un sunmuş olduğu 'Excel Eğitimleri' kapsamında 'DÜŞEYARA Formülü Excel'de Nasıl Kullanılır?' başlıklı eğitim seti de, Excel'de DÜŞEYARA formülünün nasıl işlediğini anlamak için mükemmel bir kaynaktır.

DÜŞEYARA formülünün en iyi yanlarından biri, pratik beceri edinmek ve iş süreçlerinizi daha etkin hale getirmektir. Hem yeni başlayanlar, hem de deneyimli Excel kullanıcıları için, bu formülün işlevselliği ve kullanım kolaylığı, Excel'de işlemlerinizi büyük ölçüde geliştirecektir.

En Başa Dön